DİREN COLLECTION NARİNCE 2007

Diren Collection Narince
Diren Collection Narince

Yakın zamanda Diren Collection serisinden çıkan Chardonnay hakkında ahkâm keserken bu şaraptan da ziyadesi ile bahsetmiştim. Hatta beyazlar arasında ilk sıralarda saymıştım. Bizim peynirler ile nasıl gidiyor anlatamam. Peynir mi daha güzel şarap mı daha güzel yoksa ikisi bir arada muhteşem bir ikili mi anlayamadan ilk kadeh gidiyor. Kokusu şöyle gövdesi böyle diye bir takım jargonlar kullanmayı sevmiyorum :) İçilir mi? Şişe şişe :) Çok ciddiyim, şöyle güzel bir yemeğin öncesine nefis eşlik eder. Peynirler, zeytinyağlılar ile yakın dost olur. Şimdi serde oburluk olunca affınıza sığınarak yazıyorum. Bir şişe narince ile bir tencere zeytinyağlı yaprak sarma yenilir. Pardon bir demişim, iki şişe :) Hele şöyle tulum peyniri veya kars gravyeri ile… Daha dün içtim ama bir tane daha açayım hemen. Anlatırken ağzım sulandı. Melenin Narincesi de ziyadesi ile başarılı ama Diren yapmış yapacağını. Elbette işin içinde yine Luc Colin var. Efenim toparlamak gerekirse 20 lira civarında alabileceğiniz nadide beyazlardandır kendisi. Rafta varsa tereddüt etme, rafta bulamazsan sanal âlemden sipariş ver kapına kadar gelir. Gelir gelmez dolaba gönder, biraz soğusun. Yok, ben dayanamam dersen onlinemahzen.com sana yardımcı olur. Siparişten önce rica edersen soğutup gönderme şansları bile var. Elbette İstanbul’da yaşıyorsan :) Seviyorum ben bu şehri yahu :)

Dağıttık yine konuyu. Huyum kurusun :) Efenim şimdi Narince önemli bir üzümümüz. Sahip çıkmak, Narinceden yapılan ürünleri tüketmek Türk Şarap Severleri olarak hepimizin görevi sayılır.

Diren Collection Narince
Diren Collection Narince

Gülme yahu ciddi bir şey anlatıyorum. Narince içelim Narince içirelim. Bu üzüme gereken önemi versin üreticiler. Öyle her beyaz üzüm fıçıda yıllanmaz ama Narince bana mısın demez. Sonunda Narince yetiştirip, yerli meşelerden fıçı yaptıracaklar bana :) İlk kez Kavaklıdere tek üzüm olarak meşede eskitti diye biliyorum. Kavaklıdereye de arada sağlam taş atıyorum ama adamlar da boş durmamış aslında. Narince ile şöyle yarı tatlı şaraplar yapılsa hiç fena olmaz. Üstelik gereken önem verilirse Avrupalı şarap severlerin bile ilgisini çekecektir. Belki çoktan fark edenleri vardır. İçimi yumuşak, zarif şaraplar bana gazoz gibi gelir. Hatta bazı pembe şaraplara öksürük şurubu diyorum :) Ama Narince yumuşak içimli olmasına rağmen karakter sahibi bir üzüm :) Otur bir sohbet aç, bak neler anlatır :)

Efenim ne olduğu belli olmayan bir takım ithal şaraplar almak yerine Narincelere yönelin derim. Pişman olmazsınız. Ben beğenmedim diyen getirsin şişeyi, kalanı ben içerim :)

Ne? Ne var? Beğenmeyene hediye vereceğim filan mı sandın…
Pehhh! Nerede benim köteğim :)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir