BANYAN RESTORAN

Banyanın girişi, HouseCafenin iki kat üstünde.
Banyanın girişi, HouseCafenin iki kat üstünde.
Banyanın girişi, HouseCafenin iki kat üstünde.

Bir öğle yemeğinde uğradık yine mekâna. Izgara ahtapotları favorim benim. Çözemediğim konu ise ahtapot porsiyonunu neye göre ayarladıkları :) bir gün gidiyorum tek parça geliyor. Başka bir gün üç parça, sormadın mı demeyin sordum elbette. Gramaja göre hesaplıyorlarmış. Her zaman az gramajlı üç parça yemek istediğimi belirttim elbette :)

Hem açık hem de kapalı alanları var, ben dışarıda oturmayı tercih ediyorum her zaman. Tabi güneşin tepemde nöbet tutmadığı saatlerde. Haftanın her günü açık. Pazar günü akşam 10.00 diğer günlerdeyse öğlen 12:00 de servis başlıyor. Bu bilgileri teyit etmeden hareket etmemenizi öneririm. Sonra sen böyle demiştin ben gittim kapalıydı demeyin bana.

Ahtapot ızgaralarını şiddetle tavsiye ederim. Tavsiye ettiğim diğer lezzetler Banyan Orange Beef, Sake Marineli Fillet Mignon ve T-Bone Steak. Orange beef bildiğimiz portakallı bonfile dilimleri yanında yasemin pirinç var. Sake marineli fillet mignonda ayrı bir lezzet teriyaki sos ve badem patatesler ile yenilesi yutulası bir meret. T-Bone ise bu tür mekânları değerlendirmemde en etkin rol alan ana yemek ki bu konuda oldukça başarılılar. Biraz daha iri olsaydı gözümde doyardı ama yaklaşık yarım kilo etten sonra gözümün doymamış olmasının bir önemi kalmadı. Fakat geçenlerde Kalamış civarında bir İtalyan restoranında yediğim steak bir kilodan fazla ve tabiri caizse dana gibiydi :) yemeden doymuştum. Banyanında hakkını vermek gerek lokum gibi yapmışlar afiyet ile yedim bitirdim.

Sitelerinde aşağıdaki yazılar ile aşk çocuğuyuz biz neler neler yaparız demişler :)

Banyan bir aşk çocuğu.
Yemek yaratma aşkı,
egzotik lezzetlerin aşkı,
güzellikleri paylaşma aşkı.
Banyan, dünya lezzetlerinin
Asya ve özellikle Thai

http://www.banyanrestaurant.com/tr

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir